Image

Nieuw leven begint bij Vita Nova

Verloskundigen Den Bosch

Ben je zwanger en wil je gaan bevallen in Den Bosch dan kun je terecht bij verloskundigenpraktijk Vita Nova. De hoofdlocatie van Vita Nova is in Den Bosch Noord (Empel), maar de verloskundigen houden ook spreekuur in de Maaspoort, Den Bosch centrum en Den Bosch west. Ben je in verwachting en op zoek naar een verloskundige in Den Bosch, dan kun je je inschrijven bij Vita Nova.

Wil je zwanger worden en heb je behoefte aan een adviesgesprek, dan kun je al vóór de zwangerschap bij Vita Nova een afspraak maken op het kinderwensspreekuur. Vragen over vruchtbaarheid, menstruatie en ovulatie, leefgewoonten en voedingsadviezen in de zwangerschap, mogelijkheden voor prenataal onderzoek en/of de persoonlijke voorgeschiedenis van zwangerschap en bevallen kunnen centraal staan.

Ben je zwanger en woon je in Den Bosch, dan kun je je al vanaf de positieve zwangerschapstest inschrijven bij Vita Nova. We maken dan een afspraak voor een intakegesprek en een echo. Met de echo kijken we of er een vitale zwangerschap is en of het een éénling of een meerling is. Tijdens het intakegesprek zal de verloskundige vragen naar de medische voorgeschiedenis van jou als zwangere en je partner, naar eerdere zwangerschappen en bevallingen en eventuele afwijkingen/ziektes in de familie. De verloskundige zal ook informatie geven over het zorgplan van Vita Nova, de mogelijkheden van prenatale screening in de zwangerschap en de keuze voor individuele zorg of Centering Pregnancy. Gedurende de zwangerschap kom je als zwangere vervolgens regelmatig op controle. De verloskundige bespreekt hoe het met je gaat, geeft informatie over de zwangerschap en bevalling, meet de groei van de buik en de baby en controleert bloeddruk en gewicht. Rond de 20 weken maken de verloskundigen/echoscopisten van Keik de 20-weken-echo of SEO en rond 30 weken een groeiecho. Keik is het echocentrum van Vita Nova verloskundigen in Den Bosch.

Je kunt als zwangere kiezen voor een thuisbevalling of een bevalling in het ziekenhuis. Tenminste als er geen medische reden is waarom je in het ziekenhuis móet bevallen. In dat geval zal namelijk de gynaecoloog de bevalling begeleiden. Zijn er geen medische complicaties in de zwangerschap, dan begeleidt de verloskundige de bevalling thuis of in het ziekenhuis (poliklinisch). Je mag als zwangere zelf kiezen wat je het prettigst vindt. Ook kun je als zwangere wensen hebben hóe je wilt bevallen: met of zonder pijnstilling, in bad, op de baarkruk etc. De verloskundigen van Vita Nova proberen zo goed mogelijk te luisteren en rekening te houden met je wensen rondom de bevalling en de geboorte van je baby. Al tijdens de zwangerschap bereiden we samen de bevalling voor en informeren wij jullie als aanstaande ouders over het ouderschap.

Na de geboorte van je baby, breekt de kraamtijd aan. De kraamtijd is bedoeld om te herstellen van de bevalling, je baby te leren kennen en handig te worden in de zorg en verzorging van je baby. De verloskundige van Vita Nova komt in de kraamweek een aantal keer op kraamvisite. Er is ruimte om de bevalling na te bespreken. Verder stemt zij samen met de kraamverzorgende af welke zorg jij als moeder en je baby nodig hebben en houdt in de gaten hoe het met jullie gaat. De verloskundige begeleidt jullie als jonge ouders ook bij het geven van borstvoeding. Om je voor te bereiden op het geven van borstvoeding aan je baby, kun je tijdens de zwangerschap al de cursus borstvoeding volgen bij Vita Nova. Ook organiseren we een cursus kinder-EHBO. Beide cursussen worden door verloskundigen gegeven op de hoofdlocatie van Vita Nova in Den Bosch.

Na het afsluiten van de kraamtijd, kom je 6 weken na de bevalling nog een keer op nacontrole bij verloskundigenpraktijk Vita Nova. We blikken nog een keer terug op de bevalling, hoe gaat het nu met jou als moeder en je baby en bespreken we anticonceptie. De verloskundige kan de pil voorschrijven of een spiraal (Mirena, Kyleena, Ballerine) plaatsen.